Ιορδάνα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το 1973 γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ντίσσελντορφ της Γερμανίας με καταγωγή από την Πέλλα. Μετά την αποφοίτηση του γερμανικού λυκείου έγινα δεκτή στη ανώτατη σχολή τέχνης του Ντίσσελντορφ της Γερμανίας. Η τέχνη με γοήτευε πάντα από παιδί.


Μετά την αποφοίτηση μου, αποφάσισα να μετακομίσω στην Ελλάδα, να γνωρίσω τον τόπο τον οποίο γνώριζα μόνο από τις καλοκαιρινές διακοπές και από τα λεγόμενα των γονέων μου. Επιθυμούσα να γνωρίσω την Ελλάδα χωρίς περιορισμένο χρόνο διαμονής, να γνωρίσω αυτόν τον τόπο με τα δικά μου μάτια. Αναζητούσα με λίγα λόγια τις ρίζες μου.

Με τον ερχομό στην Θεσσαλονίκη σπουδάζω σχέδιο μόδας και έπειτα φωτογραφία. Δούλεψα κάποια χρόνια ως φωτογράφος, σε εφημερίδες, περιοδικά και σε κοσμικά γεγονότα. Το 2001 ήρθα σε επαφή με τον διαλογισμό , αρχίζω να παρακολουθώ μαθήματα και από τότε τον διαλογισμό δεν τον έβγαλα από την ζωή μου.

Ιορδάνα Φωτο Βιογραφικό

Συν ίδρυσα έναν χώρο Προσωπικής ανάπτυξης και εναλλακτικής θεραπείας το «Δωμάτιο» όπου οργάνωσα διαλέξεις, σεμινάρια, ομάδες για την προσωπική ανάπτυξη καθώς επίσης και μαθήματα διαλογισμού. Το ενδιαφέρον μου για την ψυχολογία μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο όπου και ξεκίνησα τις σπουδές μου στη ψυχολογία εξ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο στη Χάγκη της Γερμανίας. Εργάζομαι ως υπεύθυνη ειδικών εκδόσεων στα περιοδικά Biscotto και IQ. Από το 2010 ίδρυσα το διμηνιαίο περιοδικό «Κοίτα μαμά» με θέμα το παιδί και τους γονείς. Στα πλαίσια του περιοδικού οργανώνει αυτοβοηθητικές ομάδες για μητέρες. Επιστρέφω το 2012 στην Γερμανία και κατανοώνταςτο εκφραστικό δυναμικό της τέχνης, σπουδάζει Εικαστική Ψυχοθεραπεία.

Παρακολούθησα σεμινάρια και εκπαιδεύτηκα στην υπνοθεραπεία, στην προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία, συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, στην ψυχοθεραπεία ζεύγους. Μελέτησα τις βάσεις ψυχιατρικών νόσων, τις εκάστοτε διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές αποκτώντας το “Heilpraktiker für Psychotherapie” στη Γερμανία. Έκανα εθελοντική εργασία στον τομέα της ψυχολογικής υποστήριξης σε Έλληνες που πρόσφατα μεταναστέψαν στη Γερμανία κάτω από την αιγίδα του φιλανθρωπικού οργανισμού “Diakonisches Werk” στο Σολινγκεν της Γερμανίας.

Ολοκλήρωσα την πρακτική εξάσκηση στα πλαίσια των σπούδων μου στη ψυχιατρική κλινική “Psychosozialer Trägerverein PTV ” στο Solingen της Γερμανίας με επιμελητή τον ψυχίατρο Dr. Hummelsheim. Έγινα μέλος τις ψυχοθεραπευτικής ομάδας στο κέντρο ψυχικής υγείας “Unisana” στη Κολωνία της Γερμανίας. Οργανώνω εβδομαδιαία μαθήματα διαλογισμού στο Λαικό Πανεπιστήμιο “Bergische Volkshochschule” στο Σόλινγκεν της Γερμανίας. Δούλεψα και δοκιμάστηκα σε πολλούς τομείς κατά τη διάρκεια της ζωής μου, από φωτογράφος, επιχειρηματίας, υπάλληλος, εκδότρια, ώσπου ανακάλυψα ότι η κλήση και η αποστολή μου είναι να στηρίζω ανθρώπους ασκώντας το επάγγελμα της ψυχοθεραπείας.

Αυτό το ευρύ φάσμα ψυχοθεραπευτικής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την προσωπικότητα, την εμπειρία και πάνω από όλα την αγάπη που έχω για τον άνθρωπο, με οδήγησε να ιδρύσω και να χαράξω μαζί με τον Κωνσταντίνο από καρδιά και ψυχή τον δρόμο του Ψυχοδρόμιου. Είμαι μητέρα δυο παιδιών. Ζω και εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη.

Εκπαίδευση & Σπουδές

  • Σπουδές ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χάγης της Γερμανιας Fernuniveristät Hagen.
  • Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της θεραπευτικής στον τομέα τής ψυχοθεραπείας (HPP) στη Βόρειο-Ρήνο-Βεσφαλία Γερμανίας, Σπουδές και επαγγελματική κατάρτιση – μετεκπαίδευση (3 χρόνια) στην εικαστική ψυχοθεραπεία με ανθρωπιστικό, βιωματικό προσανατολισμό στη ‘Zukunftswerkstatt Therapie Kreativ“ του Dr. Udo Baer στο Duisburg Γερμανίας.
  • Πιστοποίηση και επαγγελματική κατάρτιση στη Κλινική Υπνοανάλυση στον Dr. Preetz στο Ινστιτούτο Κλινικής Ύπνωσης Μαγδεβούργου Γερμανίας και ένταξη στο National Guild of Hypnotherapist (διεθνής σωματείο υπνοθεραπευτών).
  • Επιτυχής 2 ετή εκπαίδευση στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ζεύγους στη Norddeutsche Paarakademie του Dr. Dieter Teschke στο Αμβούργο Γερμανίας.

Σεμινάρια & Εκπαίδευση

  • Επαγγελματική κατάρτιση ως δασκάλα διαλογισμού στην Ακαδημία UTA Κολωνίας
  • Επαγγελματική κατάρτιση ως εκπαιδεύτρια άσκησης χαλάρωσης για προοδευτική μυική χαλάρωση και αυτογενή άσκηση στον Dr. Georg Klaus στη Ακαδεμία UTA Κολωνίας
  • Μετεκπαίδευση σχετικά με την συμπεριφορική ψυχοθεραπεία στο κέντρο Εκπαίδευσης Ψυχικής Υγείας Αρσάνης στην Κολωνία
  • Μετεκπαίδευση στην «Αναδρομική Υπνοθεραπεία» στον Trutz Hardo στο Βερολίνο Γερμανίας,
  • Βιωματικό σεμινάριο στη προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία κατά των Carl R. Rogers στην Ακαδημία Ψυχοθεραπευτικής Τhalamus στο Kassel Γερμανίας,